Arriva Italia

MARCOS PEREDA HERRERA: Arriva Italia. Gloria y miseria de la nación que soñó ciclismo, ed. Libros de Ruta. Primera edició 2015. Edició ampliada 2021. 312 pàgines.

Llibre fascinant sobre els tres principals ciclistes que a mitjans de segle XX van fer sentir orgullosos els italians i que van generar autèntiques passions. L’autor lliga molt bé les proeses de Bartali, Coppi i Magni amb el contect sòcio-polític del moment, narrant així les gestes esportives d’aquests mites del ciclisme i la història del seu país. Així mateix, l’autor explica divertides anècdotes i detalls curiosos de les curses en les quals van participar aquests i d’altres corredors de l’època.

En la darrera edició s’afegeixen nous capítols lligats al Giro d’Itàlia. El seu naixement, èpoques de consolidació de la cursa, etapes històriques i la participació de personatges com Alfonsina Estrada, El Tarangu, Merckx, Pantani, Berzin, Simoni, Indurain o Landa que han ajudat a fer de la corsa rosa un esdeveniment de talla mundial.

https://www.librosderuta.com/cronicas-ensayo/arriva-italia-gloria-y-miseria-de-la-nacion-que-sono-ciclismo-edampliada

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.