Ascens a l’Ermita de Sant Ramon

Alçada: 285 m // Comarca: Baix Llobregat / Categoria: 2a

1 vessant:

1) Des de Sant Boi de Llobregat: 3,68 km; 284 m de desnivell; 7,7% desnivell mitjà; 20,0% desnivell màx.; Coeficient 75.

719-sant ramon-sant boi

Pujada més aviat per col·leccionar, donades les característiques de l’ascens. El primer tram és per ciutat i hi ha força trànsit. Cal fer cap a la part de dalt de Sant Boi i a la Ronda de Sant Ramon dirigir-se cap a l’Av. D’Aragó i enfilar-se pel C. del Segre on la pujada comença a empinar-se. En aquest punt es deixa la part més transitada però és quan ve el tram de pujada infernal d’uns 600 m. de rampes fins el 20%. Quan acaba el carrer suavitza el pendent i la carretera passa a ser el Camí Vell de Sant Ramon, on el paviment és inicialment rugós i després és amb llambordes i poc agradable per passar-hi en bicicleta de carretera. Els pendents són més una mica més suaus però continuen sent durs fins arribar al tram final que ja és tot pista de terra fins arribar a coronar l’Ermita de Sant Ramon (1,5 km aproximadament amb mitjanes vora el 8% i amb algun tramet que arriba fins al 14%).

L’atractiu de l’ascens són les vistes i, segons els nostres gustos, el fet de pujar per trams de paviment diferents. La baixada és poc “xaladora” i es pot baixar per un altre vessant que és tot de terra i que arriba a la carretera BV-2004 que puja a Sant Climent del Llobregat.

Font: http://www.acmontjuic.org/ports/por_comarca.php?CMA=Baix%20Llobregat

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.