Ascens a l’Ermita de la Santíssima Trinitat

Alçada: 552 m // Comarca: Conca de Barberà // Categoria: 4a

1 Vessant:

1) Des del Barranc de la Masia del Simon, venint de l’Espluga de Francolí: 3,1 km; 155 m de desnivell; 4,8% desnivell mitjà; 10,0% desnivell màx.; Coeficient 28.

Ermita Trinitat.png

La pujada a l’Ermita de la Santíssima Trinitat de l’Espluga de Francolí transcorre per una carretera pavimentada sortint pel Sud-Est de la població (hi ha cartells indicatius) seguint el Barranc de l’Ermita que s’enfila cap a la part del Paratge Natural d’Interès Nacional de la Vall del Monestir de Poblet, a les Muntanyes de Prades.

L’inici de l’ascens és ja havent sortit de l’Espluga de Francolí direcció a l’Ermita, passat un barranc on la carretera ja comença a pujar suaument durant un 1, 5 km vora el 4% de desnivell (amb 2 descansos). Després del segon descanset la carretera ja s’encara cap dins la muntanya és quan ve el tram més dur de pujada, quasi 2 km al 8% aproximadament, amb algunes puntes del 10% fins arribar a l’Ermita on unes cadenes barren el pas als vehicles i s’acaba l’ascens per carretera. La pista continua uns metres més de pujada encara amb paviment, però al cap d’uns metres es converteix en pista de terra, un bon lloc per fer BTT.

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Font: Marcel Borràs mitjançant creador de rutes Ekibike

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.